Вести

Најновије вести

Сарадња са Анимал Рескју Сербија

Дана 15.01.2019. године, потписан је споразум о сарадњи у оквиру којег ће наши ученици у браварској и аутолимарској радионици правити транспортне кавезе за животиње. Наши ученици ће учествовати и у активностима пројекта Мјау Вау у оквиру којег ће скупљати лименке и имати обуке за правилан однос према животињама. Радујемо се сарадњи са Анимал Рескју Сербија.
(16. јануар 2019.)

Хуманитарни турнир

Захваљујући иницијативи нашег колеге Павла Радосављевића, већ трећу годину за редом одржава се хуманитарни турнир у нашој школи. Ове године ђачки парламент Средње занатске школе, у сарадњи са ЦИРП-ом (Центар за инклузивни развој и подршку), организовао је хуманитарни турнир у малом фудбалу који се одржао у балону Средње занатске школе 25.12.2018. године уз присуство ученика и наставника са територије општине Раковица. ЦИРП су основали и воде наше младе колеге на које смо поносни:Тамара Лазовић и Саша Божић. Организатори истичу да је ова акција постала традиционална и да се надају да ће у наредним годинама постати још масовнија.
(29. децембар 2018.)

Тагзим Ходићи - пекарски мајстор

Средња занатска школа има потписане уговоре са многим предузећима која примају наше ученике на праксу и потом их запошљавају. Овакав вид сарадње показао се као изузетно успешан. На иницијативу наставнице Милене Шакић, у нашој школи је одржан огледни час на коме је свршени ученик Тагзим Ходићи, сада врхунски пекарски мајстор, пренео своја искуства млађим ученицима. После основа које је стекао у школи, прешао је у "Скроз добру пекару" на праксу и усавршавање за рад у великим погонима. По завршетку школовања, одмах је добио посао у "Скроз доброј пекари". Данас Тагзим ради у предузећу "Моја омиљена пекара" и специјалиста је за развлачење кора за бурек, што је најзахтевнији посао у пекарству. Треба истаћи да је Тагзим стигао до највишег степена мајсторства само две године после дипломирања, иако се мајстори за бурек обучавају и по десетак година.
(27. децембар 2018.)

Пакетићи за децу у Сремчици

У сарадњи Ђачког парламента и ЦИРП-а, обезбеђено је 48 слатких пакетића за децу без родитељског старања из дома у Сремчици. Наставници Тамара Лазовић и Павле Радосављевић са ученицима наше школе, предухитрили су Деда Мраза ове године, поделили су пакетиће и дружили се са децом из дома. Честитамо Ђачком парламенту и удружењу ЦИРП на хуманој акцији.
(27. децембар 2018.)

Босифест

На крају године, подсећамо се многих лепих догађаја којима смо присуствовали. Хенди центар "Колосеум", са Дарком и Светланом Ивић на челу, и ове године нам је омогућио да бесплатно присуствујемо БОСИФЕСТУ - филмском фестивалу особа са инвалидитетом. Захваљујући БОСИФЕСТУ, од наредне календарске године, сваког првог уторка у месецу, приказиваћемо филмове са овог фестивала у нашој школи.
(24. децембар 2018.)

"Да растемо срећни"

Фондација Ана и Владе Дивац и НЦР фондација, организовале су завршну конференцију о унапређењу услова живота деце са сметњама у развоју у оквиру пројекта „Да растемо срећни" у просторијама КЦ град, у четвртак 24.12.2018. године.
(18. децембар 2018.)

Ација "Зелени изазов"

Част нам је да медији овако похвално пишу о нама, а задовољство да смо могли да учествујемо у акцији "Зелени изазов". Хвала удружењу "Витезови осмеха" на племенитој идеји и још једној могућности да се дружимо и учимо више о пријатељству и природи. "Изузев ученика Средње занатске школе, који су били бриљантни домаћини, акцији Зелени изазов прикључили су се и ученици ОШ “Ђура Јакшић” из Раковице, као и ученици Интернационалне школе Београд..."
(18. децембар 2018.)