ruzicaste majice

Дан ружичастих мајица

Последња среда у фебруару је дан када се широм света обележава Дан ружичастих мајица. Пре 16 година, дечак је обукао мајицу розе боје и постао жртва вршњачког насиља. Нико није знао да је мајица обучена у знак подршке оболелима од карцинома. Мајка овог дечака је оболела од те опаке болести, а њен син је желео да пошаље поруку подршке. Од тада је розе мајица симбол борбе против вршачњког насиља.
Наша школа овај дан је обележила едукативном радионицом. Ученици су упознати са 3 нивоа насиља, врстама насиља и активностима које се предузимају у случају насиља. Заједмо смо посетили платформу „Чувам те“. Ученици су разумели на који начин могу да пријаве насиље на овој платформи. Такође, упућени су на обуке за ученике које могу похађати на истој платформи, како би препознали насиље и адекватно реаговали.
Уследио је и филм, као и дискусија о ситуацијама у којима долази до насиља као и начинима да се исте реше на адекватан начин.
Вредне и креативне руке наших ученика сачиниле су плакате и паное на тему борбе против вршњачког насиља. Наше розе мајице послале су јасне поруке – Волимо се, поштујмо, будимо толерантни.

Реализатори:
Нина Олујић, Наташа Стејић, Владанка Ћирковић, Јелена Влајковић, Фото секција

ruzicaste-majice
ruzicaste-majice