decija-nedelja7

Дан особа са церебралном парализом у Средњој занатској школи

Крај је овогодишње „Дечије недеље“, манифестације која слави младост, детињство, дружење, сарадњу. Заједно смо показали да је овогодишњи слоган манифестације „Велико срце деце Србије“, и наш слоган.

Поводом 6.октобра, Дана особа са церебралном парализом, Ученички парламент наше школе и Ученички парламент ОШ „Иво Андрић“, наставници и остали ученици, реализовали су радионицу и дружење.

Директорка школе, Весна Леонтијевић, поздравила је све присутне и истакла значај сарадње, удруживања и солидарности.

Натавница Јелена Влајковић упознала је ученике о самој идеји сарадње ученика из школа са територије општине Раковица, удруженом раду Ученичког парламента, значају инклузије и борби против стигматизације осетљивих група.

Приказали смо изложбу радова које је наставница Владанка Ћирковић припремила са својим ученицима и пано пригодних порука који су, уз помоћ наставнице Биљане Ћаћић, израдили ученици. Наставници Даница Гвозденовић и Ненад Вулићевић су припремили рамове за украшавање. Помоћница директорке, педагог и наставници помагали су ученицима у изради радова.

Јесење боје обојиле су хол наше школе. Наставница Соња Буљ је са својим ученицима припремила слатку питу, па је дружење било још слађе.

Искористили смо ово дружење за развијање сарадње школа и упознавање наших гостију са радом школе и образовним профилима. Захваљујемо се ОШ „Иво Андрић“ на сарадњи и неговању вредности попут емпатије и уважавања различитости.

Наставник Никола Поповић и ученици који похађају фото секцију су својим фотографијама допринели да се забелези и овај леп тренутак.

Текст:
Јелена Влајковић

decija-nedelja9
decija-nedelja10
decija-nedelja8
decija-nedelja5