svetski dan hrane

Светски дан хране

Светски дан хране обележава се сваког 16. октобра, још од 1981. године, у преко 150 земаља света. У сарадњи са Градским заводом за јавно здравље и Домом здравља Раковица 17. октобра је, под слоганом „Не запостављајмо никога“, овогодишња кампања Октобар-месец правилне исхране и Светски дан хране, обележена је у Свечаној сали наше школе, низом пригодних активности.

Директорка школе, представници Градског завода за јавно здравље и Дома здравља Раковица, поздравили су ученике и запослене и одржали су кратко предавање о значају редовне и здраве исхране. Кроз занимљиву презентацију, ученици су стекли нова знања о исхрани и здравим стиловима живота.

Наставница, Милена Ивошевић, је са ученицима, кроз радионицу, обрадила тему „Пирамида исхране“. Циљ радионице је био да ученици разумеју како је добро избалансиран оброк предуслов оптималног здравља.

За све присутне,сарадници школе су припремили и поделили пригодне поклоне. Наставнице наше школе, Новка Цвијић и Соња Ивановић Буљ, су са својим ученицима, образовних профила Припремач намирница и Пекар, препремиле праву гозбу, сачињену од здравих, хранљивих састојака. Сва припремљена храна је, уз пригодну декорацију, а након реализованих активности послужена присутнима.

Радујемо се новој сарадњи.

Аутор текста: Јелена Влајковић

Видео: Извор Студио Б